Zakończenie sezonu artystycznego 2014/2015

with Brak komentarzy

Koncertem wszystkich Włóczykijów w siedzibie zespołu – Osiedlowym Centrum Kultury „Pegaz” zakończył się sezon artystyczny 2014/2015. Po koncercie było podsumowanie całego sezonu pod kątem osiągnięć. Zdobyliśmy 13 nagród zespołowych / najwięcej nagród otrzymały grupa młodzieżowa i średnia/ oraz 30 indywidualnych / Oliwia Lach, Karina Skwarczyńska, Natalia Duraj, Maja Zamłyńska, Weronika Maga, Nina Majewska, Julia Rączka, Estera Kowalcze, Marysia Bieniek, Konrad Paw, Kinga Kizner, Wiktoria Trojanowska, Kasia i Martyna Okrzymowskie oraz Oktawia Janczar / Najwięcej nagród bo aż 8 w ubiegłym sezonie wywalczyła Karina Skwarczyńska w tym 2 Grand Prix a zaraz za nią z 6 nagrodami uplasowała się Oliwia Lach.  Zagraliśmy 26 koncertów w tym z gwiazdą – Anetą Sablik zwyciężczynią niemieckiego „Idola”, zorganizowaliśmy własne widowisko świąteczne z udziałem gości zza granicy oraz wyprodukowaliśmy 2 teledyski „Hej kolego” do piosenki autorskiej oraz „A wczora z wieczora” do pastorałki. Sezon był dla nas niezwykle udany /po raz pierwszy laury konkursowe samodzielnie zdobyła grupa młodsza/, ale i bardzo pracowity. Dziękujemy wszystkim, którzy z nami współpracowali, dzieciom za wytrwałość a rodzicom za zaufanie oraz wsparcie duchowe i finansowe.

Resztę zdjęć z tego wydarzenia znajdziesz w naszej galerii